Klub
zvestobe

Sinergijsko delovanje sestavin

Ključna sestavina v vsakem izdelku Defendyl-Imunoglukan P4H® je naravni patentirani IMG®.

Izdelek vsebuje tudi vitamin C in cink, ki spadata med pomembnejše antioksidante in tako skupaj z IMG® podpirata delovanje imunskega sistema.


Vitamini in minerali so fiziološka "goriva" za celice imunskega sistema

Vitamin C

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju. Povečuje absorpcijo železa in prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E. 

Dovzetnost telesa za okužbe je večja, kadar smo utrujeni in izčrpani, zato je jemanje vitamina C priporočljivo preventivno in v času okužbe.

Cink

Cink je element v sledovih, ki je pomemben za več kot 300 encimskih procesov. Cink prispeva k ohranjanju zdrave kože, kosti, las in nohtov ter k ohranjanju vida. Ima vlogo pri sintezi DNK, pri presnovi kislin in baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in mikrohranil. V raziskavah pri starejših ljudeh, ki so zboleli za pljučnico, so odkrili pomanjkanje cinka. 

Cink vsebujejo Defendyl-Imunoglukan P4H® kapsule, Defendyl-Imunoglukan P4H® FORTE in Defendyl-Imunoglukan P4H® FORTE Junior. 

Kdaj uporabljamo Defendyl®

Zanimive in poučne vsebine o vlogi imunskega sistema v vsakdanjem življenju.

Ob vstopu v šolo in vrtec

Ob vstopu v šolo in vrtec

Vstop v vrtec in šolo je velika prelomnica za otroke in za starše. Starše je predvsem strah, kako se bodo otroci znašli v novem okolju, po drugi strani pa se zavedajo, da bodo otroci tudi več bolni.

Več

Ob dopustih in počitnicah

Več

Ob stresnih obdobjih

Več